Vervoer

Aanvraag vervoer

Vervoer

Ter ondersteuning van alle activiteiten beschikt de STAK over een eigen vervoersorganisatie bestaande uit vrijwillige chauffeurs. Onze bussen rijden wekelijks door Zoetermeer. Beide bussen zijn geschikt om rolstoelen van allerlei maten te vervoeren. Zij voldoen aan de norm van veilig verkeer rolstoelinzittenden.

Alle verstandelijk- en/of lichamelijk gehandicapten die wonen in Zoetermeer en ingeschreven zijn als deelnemer van de STAK, kunnen een beroep doen op de rolstoelbussen. Deze bussen worden voornamelijk gebruikt om deelnemers naar STAK-activiteiten te brengen en na afloop weer op te halen. Ook kunnen deelnemers van de STAK een beroep op het vervoer doen, wanneer zij naar hun vakantiebestemming in Nederland vervoerd willen worden. 

Kosten

Het vervoer door de STAK geschiedt tegen kostprijs; d.w.z. dat in de kilometerprijs het onderhoud, reservering en verzekering van de bussen is opgenomen. In 2023 is de prijs voor halen en brengen naar de activiteit € 4,50.

Voor de ritten die je in de STAK-bus hebt gereden, krijg jij (of je ouders/verzorgers) maandelijks een rekening van de STAK. 

De ZoetermeerPas is voor het vervoer niet geldig.

Inlichtingen

Voor algemene vragen over het STAK-vervoer neemt u contact op met de algemeen secretaris van STAK of  de voorzitter van de commissie vervoer de heer Cock Dobbe op e-mailadres secretaris@stak.nl 

Aanvraag vervoer

Voor aanvraag van vervoer neemt u contact op met de coördinator vervoer via aanvraagvervoer@stak.nl 

Coördinator vervoer: Ineke te Strake

06-51000954

Per e-mail

aanvraagvervoer@stak.nl